Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 163 yaşında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2010 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yarın kuruluşunun 163. yıldönümünü kutlayacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kurumun, merkez ve taşrada yaklaşık 17 bin personelle 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 957 Tapu Sicil Müdürlüğü ile Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde birimi olduğu belirtilerek, yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yapan, 20 milyon vatandaşa hizmet veren yaygın ve köklü bir kurum olduğu ifade edildi.

Genel müdürlüğün, insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış mülkiyet hakkının var oldukça işlevini sürdüreceği ve önemli hizmetler yapmaya devam edeceği kaydedilen açıklamada, genel müdürlüğün dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlattığı projelerin tamamını hayata geçirme çalışmalarını hızla sürdürdüğü bildirildi.

Açıklamada, içinde bulunulan bilgi ve iletişim çağında eleman altyapısı eğitimleri sağlanarak insan gücünü bilgi toplumuna katkıda bulunacak bir seviyeye çıkarmanın kurumun en önemli hedeflerinden biri olduğu vurgulanarak, tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan bilgilendirme ile yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla ?444 TAPU (444 82 78)? hizmet hattı uygulamasına da devam edildiği belirtildi.

Kurumun yarın, kuruluşunun 163. yıldönümünü düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlayacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber